top of page
תמונת הסופר/תאנה קוגן

הילד חולה - מתי ללכת לרופא?

אתחיל בקו מנחה כללי, במידה והילד שלכם ערני (מגיב לסביבה - בוכה, נרגע, משחק), מחייך, אוכל (יונק / מקבל בקבוק גם אם בכמות קטנה יותר) ושותה (מעל גילאי חצי שנה), כנראה שהבדיקה יכולה לחכות, בייחוד אם מדובר באמצא הלילה, והמרפאה סגורה.


אפשר להישאר בבית ולהשגיח על הילד מקרוב, ובמידת הצורך לפנות לבדיקת הרופא המטפל בימים הבאים (בהתחלה, יכול להופיע חום כביטוי למחלה ללא סימפטומים ממוקדים וזו הסיבה להמתנה, רוב המחלות ויראליות ונראה שיפור לאחר שלושה ימים בחום).


למרות שרוב המצבים בקרב הילדים הם ויראליים, ולמעשה דורשים טיפול תמיכתי בלבד (לדאוג שהילד שותה / אוכל, כדי שלא יתייבש בעיקר) קיימים מצבים שבהם נפנה מיידית לבדיקה ולא נמתין, באילו מקרים נפנה לבדיקה בדחיפות:


בכל חשד לחום אצל תינוק שטרם מלאו לו 3 חודשים, בגלל חוסר הבשלות של מערכת החיסון והסכנה לזיהום מערכתי חמור - במצב זה יש לפנות לבירור במיון. כמובן, כאשר לחום אין הסבר, למשל, לאחר התחסנות.


חום מעל שלושה ימים, מחייב בדיקת רופא, לשקילת בירור רחב יותר - בדיקות דם (לשלול זיהום חיידקי הדורש טיפול אנטיבוטי) ובדיקות שתן. במצבים אלה הרופא יעשה בדיקה פיזיקלית מקיפה, בניסיון למצוא את גורם התסמינים: בדיקת אוזניים, גרון, בטן ועוד.


במצבים בהם הילד מקיא או משלשל, ולא מצליח לאכול / לשתות (במיוחד תינוקות קטנים) - הסכנה היא התייבשות. לכן, הערכה רפואית חשובה, למתן נוזלים לוריד במידת הצורך כטיפול במצב.

כיצד נחשוד במצב של התייבשות?

הילד אינו מגיב, נראה ישנוני / קושי להעיר את הילד / עיניים עצומות / בתינוקות המרפס יהיה שקוע

והכי חשוב, הסימן הראשון - חיתולים יבשים!!!


פריחה - במצבים של פריחה שחולפת בזמן שאנחנו מפעילים לחיצה, זו כנראה פריחה שהיא כתוצאה מוירוס.

אבל, במקרים נדירים מדובר בזיהום על ידי חיידק - שגורם לדלקת קרום המוח (מנינגוקוק).

אתם לא נדרשים לאבחן, ולכן, בכל מצב של פריחה כדאי להיוועץ ברופא (הפריחה המסוכנת היא בצבע סגול-אדום, צפופה, לא נעלמת בלחיצה, אפשרי לראות כמו שטפי דם על פני העור.

בנוסף לפריחה, הילד יראה חולה מאוד - לא יגיב, יראה ישנוני, עניים עצומות, לא יהיה מעוניין לאכול או לשתות.



במקרים של פרכוס שמופיע לראשונה. ללא רקע. מחייב בדיקה במיון (גם מקרים של פרכוס חום ראשון).


בניגוד למבוגרים, במצבים של כוויות, אפילו באזורים קטנים, מחייב בדיקה רפואית כדי לקבל טיפול מתאים ולמנוע מצבים של החמרה במצב. בגלל שהגוף של הילדים קטן, כוויה משמעותית עבורם, כאשר יכולה לגרום לסיבוכים.


תגובה אלרגית שמערבת קוצר נשימה או אדמומיות מתפשטת, מלווה בגרד ונפיחות בשפתיים / פנים / שאר הגוף. נמהר למוקד - כיוון שיש סכנה לדרכי הנשימה!


בקרב בנים, כאב פתאומי באזור שק האשכים - מחשיד לתסביב אשך! מיד לפנות לרופא, ייתכן וותידרש התערבות כירורגית.


חבלה או נפילה - במידה וקיבל מכה בראש מגובה, של חצי מטר והילד מתחת לגיל שנה - דורש מוקד רפואי. במידה ויש שינויים במצב הכרה / הקאה לאחר החבלה - בדיקה בכל גיל.

במידה ונחבל בגפיים, לא מצליח להניע - מחייב בדיקה ובהמשך צילום.


בנוסף, בכל מקרה של כאב בטן חריף, שלא חולף, יש לגשת לבדיקה במוקד רפואי כדי לשלול מצבים של דלקת תוספתן, התפשלות המעי, בקע ועוד - כדי לתת טיפול מתאים למצב.


רק בריאות!

239 צפיות0 תגובות

댓글


bottom of page