top of page
תמונת הסופר/תאנה קוגן

צינורית חלב חסומה


צינורית חלב חסומה הוא למעשה אזור בשד בו חסומה זרימת החלב. הפתח של הפטמה עלול להיחסם (אפשר לראות לפעמים נקודה לבנה), ההפרעה עשויה להופיע גם בעומק השד ואז אפשר לחוש גוש פנימי. צינורית סתומה בדרך כלל מתרחשת בשד אחד – ולכן, הכאב הוא חד צדדי.


בדרך כלל, ניתן להבחין באזור החסימה בגוש קשה או למשש צינורית גמישה, רכה, חמימה למגע ונפוחה. לעיתים האישה תחוש רק בכאב מקומי, ללא גוש או מיקום מדויק של חסימה. במקרה של צינורית חסומה, הכאב יוקל אחרי ההנקה, ואם קיים גוש במקום הוא יהיה קטן יותר אחרי ההנקה.


תפוקת החלב בשאיבה מהשד החסום עשוייה לפחות באופן זמני (עד לשחרור החסימה). לפעמים יכול לצאת "חלב חוטי" מהפטמה בזמן השאיבה / סחיטה או הנקה – זה לא מסכן את התינוק, אפשר להניק כרגיל.

לאחר שהאזור נפתח, יכול להישאר אודם מקומי או המטומה (סימן כחול / סגול) למשך כשבוע ימים.


גורמים אפשריים:

גודש או ריקון חלב לא מספק (עקב בעיות בחיבור התינוק, יניקה לא יעילה, לשון קשורה או שונות אנטומית אחרת, כאבים בפטמה, תינוק מנומנם או מוסח, ייצור יתר, הנקות מהירות, ניהול הנקה שגוי - הגבלת זמן התינוק על השד, שימוש במגן פטמה.

• לחץ על הצינורית (מאצבעות, חזייה או בגדים הדוקים).

• דלקת (כתוצאה מפציעה, זיהום חיידקי / פטרייה או אלרגיה). גם מצב של לחץ אימהי, עייפות, אנמיה, מערכת חיסונית מוחלשת – יכולים להוביל לצינורית סתומה.


הטיפול בצינורית חסומה:

באופן כללי חשוב להניק כמה שיותר או לרוקן את השד בסחיטה או שאיבה. להתחיל את ההנקה דווקא מהאזור הכואב, כאשר הסנטר של התינוק מופנה לכיוון החסימה – מהווה עיסוי תוך כדי היניקה על האזור ותורם ליציאת החלב.


אם יש כאבים – לקחת אדוויל, ואם ההנקה לא אפשרית – לסחוט ידנית או לשאוב כמה שיותר עד ריקון השד.


לפני הנקה:

חימום השד ועיסוי – חימום ע"י כרית חימום (זהירות לא לעשות כוויות), יש סרטון לעיסוי נכון. לטבול את השד לתוך קערה של מים חמים + כף של מלח אנגלי, למשך 10 דקות, תוך כדי לבצע סחיטה ידנית של השד מבית השחי לכיוון הפטמה - עד לתחושת שחרור.

יש לשטוף את השד במים מתוקים לפני ההנקה, שכן התינוק עשוי להתנגד לטעם. להשתמש בעיסוי ברטט כדי לשחרר את החסימה.


בזמן ההנקה:

להתחיל להניק מהשד הכואב. לוודא שהחיבור עמוק. לבצע סחיטה ידנית תוך כדי ההנקה. רצוי להסתייע בתנוחה שבה את רוכנת מעל התינוק, החליפי תנוחות הנקה באופן רציף כדי לעזור לריקון.


טטרה קרה אחרי ההנקה / סחיטה או שאיבה.

6,515 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

댓글


bottom of page